Jäseneksi liittyminen

Klubimme jäsenmäärä on tällä hetkellä 633 (vuoden 2017 alussa). Jäsenistä reilu puolet on Mikkelistä ja sen ympäristöstä, mutta myös muualta Suomesta ja ulkomailta kuuluu jäseniä yhdistykseemme.
Klubiin haluava mieshenkilö voi ottaa yhteyttä johonkin tuntemaansa klubiveljeen, joka hankkii toisen klubiveljen suosittelemaan pyrkivää henkilöä otettavaksi klubin jäseneksi. Jäsenanomuskaavakkeita saa klubilta. Voit pyytää jäsenanomuskaavakkeen myös sähköpostilla johtokunnan sihteeriltä, johtokunta(a)mikkelinklubi.fi.

Hakemukset käsitellään klubin kokouksessa. Suosittelijan tulee esitellä jäsenehdokas valintakokouksessa sekä tutustuttaa valinnan jälkeen uusi jäsen klubiin ja sen jäseniin sekä selvittää hänelle jäsenen oikeudet ja velvollisuudet. Valintakokouksia on yksi keväällä (maaliskuu) ja yksi syksyllä (lokakuu). Jokainen klubin jäsen pudottaa joko valkoisen pallon tai mustan pallon valintauurnaan. Valkoinen pallo tarkoittaa myönteistä suhtautumista uuteen tulokkaaseen, musta taas kielteistä.

Klubista eroaminen

Jos jäsen haluaa erota klubista, ilmoittakoon hän siitä kirjallisesti klubille. Jäsenen on kuitenkin maksettava kuluvan vuoden jäsenmaksu.

Klubin jäseneksi valitun henkilön voi johtokunta erottaa yhdistyksestä, mikäli hän laiminlyö liittymis- ja jäsenmaksujen suorittamisen, kuuden kuukauden kuluessa siitä, kun hänelle on valinnasta ja maksuvelvollisuudesta ilmoitettu.

Klubin jäsenen, joka laskutuksesta tai kirjallisesta huomautuksesta huolimatta laiminlyö jäsenmaksunsa suorittamisen tilivuoden loppuun mennessä, voi johtokunta kieltää käymästä klubilla maksun suorittamiseen saakka. Jäsenen, joka kahtena peräkkäisenä vuonna ei suorita jäsenmaksua, katsotaan eronneen klubista.